Tammes de specialist in luchtdicht bouwen!

Energiezuinig

Bij luchtdicht bouwen heb je minder energieverlies. Ongewenste luchtstromen worden voorkomen in de gebouwschil. Omdat er geen luchtlekken meer aanwezig zijn kan er ook geen lucht of warmte verloren gaan. De lucht hoeft namelijk niet opnieuw steeds opgewarmd of afgekoeld worden in de winter of zomer. Hiermee bespaar je veel energie.

Kieren & naden

Alle ongewenste naden of kieren worden gedicht om ongecontroleerde luchtstromen te voorkomen. Dat is luchtdicht bouwen om zo ongewenste lucht van buiten naar binnen of andersom te voorkomen. Dit kan zowel bij nieuwbouw of verbouw toegepast worden.

Waarom luchtdicht?

Luchtdicht bouwen is belangrijk om het minimaliseren van ongewenste luchtstromen te voorkomen. Maar ook voor vermindering van energieverlies, een beter comfort, geluidswerend en waterdicht. Verder blijft de overheid de normen betreft energiezuinigheid aanscherpen voor de bouw en daar speelt luchtdichtheid een grote rol bij.

Ventilatie

Bij luchtdicht bouwen word ook gedacht aan ventilatie. Dus het bewust toelaten van lucht via roosters en ramen om op deze manier de binnenlucht te kunnen verversen. Waardoor er een gezonde binnenklimaat kan ontstaat.

Meer weten over luchtdicht bouwen? Neem dan contact op!