Actueel

Blowerdoortest woning

Een blowerdoortest is een essentiële test om te bepalen hoe luchtdicht uw woning is. Bij deze test wordt er een ventilator in een deuropening of raamopening geplaatst en wordt er met behulp van drukmetingen gemeten hoeveel lucht er via kieren en naden uit de woning ontsnapt. Zo kan worden bepaald of de woning goed geïsoleerd en luchtdicht is.

Een blowerdoortest is belangrijk omdat een woning die niet luchtdicht is veel warmte verliest, wat kan leiden tot hogere energierekeningen en een oncomfortabel binnenklimaat. Het kan ook leiden tot vochtproblemen en schimmelvorming in de woning. Door een blowerdoortest uit te voeren, kan worden bepaald waar er luchtlekken in de woning zijn en kan er worden vastgesteld welke maatregelen er genomen moeten worden om de woning luchtdicht te maken.

Een blowerdoortest kan worden uitgevoerd bij zowel nieuwbouw woning als bestaande woningen. Bij nieuwbouwwoningen wordt de test vaak uitgevoerd om te bepalen of de woning voldoet aan de energieprestatienormen en om te zorgen dat de woning zo energiezuinig mogelijk is. Bij bestaande woningen kan een blowerdoortest helpen om te bepalen welke maatregelen er genomen moeten worden om de woning te verduurzamen.

Als expert in luchtdicht bouwen en energie-efficiëntie kan Bouwbedrijf Tammes uit Drenthe u helpen bij het uitvoeren van een blowerdoortest op uw woning. Op basis van de resultaten van de test kunnen wij u adviseren over de maatregelen die nodig zijn om uw woning luchtdicht te maken en te zorgen voor een energiezuinige en duurzame woning.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over onze diensten en hoe wij u kunnen helpen bij het verbeteren van de energie-efficiëntie van uw woning.

Blowerdoortest - Luchtdichtheidtest