Duurzaam bouwen

Bouwbedrijf Tammes is de specialist op gebied van duurzaam bouwen voor omgeving Emmen, Klazienaveen, Drenthe en Noord-Nederland.

Wat is duurzaam bouwen

Wie duurzaam wil bouwen streeft naar een zuinige energie- en watergebruik van een woning, maar is ook toekomst gericht. Daarbij wordt gebruik gemaakt van duurzame, gezonde en recyclebare materialen zodat de effecten op het milieu gedurende het levensduur minimaal zijn.

Tevens wordt er gebruik maakt van natuurlijke energiebronnen zoals zon, wind en water. Hiervoor gebruiken we innovatieve installaties waarbij je een gezonde en prettige leefomgeving creëert.

Enkele voorbeelden hiervan zijn:

  • Opvang regenwater t.b.v. doorspoelen toiletten
  • Filteren regenwater zodat het ook gebruikt kan worden voor douchen en/of drinkwater

Hoe wij een duurzame woning bouwen

Voor de woning fundering gebruiken we een eco kist. Het voordeel hiervan is dat er een optimale aansluiting van de vloer en spouwisolatie gecreëerd kan worden zodat je hier geen koude brug hebt.

De begane grond vloer is standaard geïsoleerd met een rc-waarde van 5.0. Wanden hebben een rc-waarde van 6.5. Het dak heeft een waarde van 7.25. Deze waarden zijn ruim boven de huidige normen in Nederland.

Verder isoleren wij met natuurlijke isolaties. Elke woning laten we testen door een blowerdoortest. Ook laten we een warmteverlies berekening maken, dit is een veel nauwkeurige berekening dan de huidige eisen zodat de installatie nauwkeurig is afgesteld op het energie verlies van de woning.

Standaard passen we vloerverwarming toe met een warmte pomp zonder buitenunit. Voordeel hiervan is o.a. geen lawaai en geen overlast voor buren.

Meer weten over duurzaam bouwen en wat Bouwbedrijf Tammes uit Klazienaveen hierin voor jou kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact op!